Workshops

Voor bedrijven, scholen en verenigingen organiseert Q-Sports Swimcoaching ook clinics. Hieronder vindt u een overzicht van alle clinics die wij aanbieden.
Interesse in een clinic?
Vraag dan via de betreffende knop een offerte aan of neem voor vragen contact met ons op.

Online workshops

Via Microsoft Teams verzorgen wij een (inter)actieve online clinic waarbij de deelnemers meer te weten komen over het vooraf gekozen thema. Wij zorgen ervoor dat aan het einde van de avond, de deelnemers vanuit hun eigen woonkamer met plezier meer hebben geleerd over het thema.

Workshops in het zwembad

Voor verenigingen en bedrijven is het mogelijk om ook clinics in het zwembad of in de sportkantine aan te bieden. We hebben een samenwerking met het Golfbad in Oss, maar daarnaast is het ook mogelijk om de clinic in het zwembad van de opdrachtgevende vereniging te laten plaatsvinden.

Thema's

Binnen Q-Sports Swimcoaching kunnen we voor zwemmers, verenigingen en bedrijven workshops aanbieden over de volgende thema's.

Workshop Vlinderslag techniek

Workshop Schoolslag Techniek

Workshop Borstcrawl Techniek

Workshop Fallback Keerpunt 

Workshop Landtraining

Tijdens deze workshop krijgen de zwemmers een uitdagende landtraining aangeboden met oefeningen die ze thuis of binnen de vereniging kunnen uitvoeren. De landtraining zal worden afgestemd op de leeftijd en niveau van de sporters. Op deze manier kunnen we de optimale beleving en resultaat realiseren.

Q-Sports Swimcoaching biedt landtraining aan voor alle leeftijdsgroepen. Geef in de offerte aan voor welke doelgroep u een workshop landtraining aan wilt vragen.

Workshop Lifestyle

Er wordt veel van jonge sporters gevraagd. Zo komen ze in aanraking met veel prikkels op school, willen ze hun sociale contacten onderhouden, willen ze een bijbaantje om geld te verdienen en willen ze ook nog het maximale uit hun zwemprestaties halen.

Tijdens deze clinic krijgen ze aan de hand van een aantal GEES-tools inzicht in hun dagelijkse besteding en geven we ze handvaten om op de voor hun belangrijkste gebieden te "presteren"

Workshop Testen & Meten

Wilt u weten hoe uw sporters ervoor staan, om van daaruit met ze aan de slag te gaan? Binnen Q-Sports Swimcoaching maken we veelvuldig gebruik van data en verschillende testen en meten. Maar waarom vinden we dat belangrijk en welke testen doen we zo al? Tijdens deze clinic doen we met de sporters verschillende testen die u inzicht geven in de beginsituatie van de sporter

Workshop Periodiseren en plannen

Wat is periodiseren en hoe plan je nou een heel seizoen binnen een verenigingssetting, met alle verschillende piekmomenten? Wat laat je sprinters, middellange- en lange afstandszwemmers in trainingen doen en hoe kun je dat het beste in een verenigingssetting organiseren? Dit zijn vragen waar trainers en verenigingen dagelijks mee worstelen. Tijdens deze workshop geven we onze visie op training, periodisering en planning, gebaseerd op eigen ervaring en studie van verschillende interpretaties van toepassing van trainingsleer van verschillende binnen- en buitenlandse toptrainers. Ook geven we verenigingen handvaten in hoe dit dusdanig te organiseren dat alle doelgroepen de planning hebben om het maximale uit hun sportbeleving te halen.